Wat te doen als je de wagen afsluit met de sleutels er nog op

Hoe oplettend mensen ook mogen zijn, er is maar een kleine afleiding nodig opdat ze hun sleutels in de wagen binnensluiten. Sommige modernere wagens maken het onmogelijk dat de chauffeur zichzelf kan buitensluiten als de sleutels nog in het ontstekingscontact zitten, maar als de sleutels op de zetels blijven liggen en de portieren worden manueel gesloten dan bestaat de enige oplossing om het portier te openen erin om een slotenmaker bij te halen.

Het kan dan wel aanlokkelijk zijn voor de bestuurder als hij zijn sleutels in de wagen heeft gelaten, om te proberen het slot open te prutsen via het raam, maar het onervaren gebruik van een werktuig kan het raam van de wagen beschadigen, of de verf, en misschien wel ook het slot zelf. Wagen slotenmakers die verzekerd zijn,en die beschadigingen aanbrengen aan een auto zullen de kosten om dat te herstellen ook betalen.

In sommige staten moeten slotenmakers een licentie hebben en men verwacht van hen dat ze hun betrouwbaarheid en vaardigheid goed kunnen aantonen. Mensen die in andere staten wonen kunnen op hun beurt dan weer verstandig zijn als ze een slotenmaker moeten inhuren. Ze zouden de slotenmaker telefonisch vragen moeten stellen over alle kosten die erbij komen kijken vooraleer dat hij effectief ter plaatse komt. Ze zouden ook moeten vragen dat de slotenmaker zich identificeert en nagaan of dat overeenkomt met zijn zakelijke papieren en met de opschriften op zijn dienstwagen om te kijken of hij effectief als slotenmaker werkt.

Men zou als chauffeur reeds op voorhand daarop moeten voorbereid zijn en reeds referenties voor slotenmakers moeten hebben vooraleer men zichzelf eventueel zou buitensluiten. Als je die contactinformatie ergens bij je draagt, zal dat de vervelende gejaagdheid om een slotenmaker te vinden als je onderweg bent, vermijden.

 

 

 

Posted in Uncategorized.