Rijschoolindividu.nl

Theorie-examen afleggen voor je rijbewijs is een heel goede instrument om te meten in hoeverre je de verkeersborden goed kan herkennen en de verkeersregels goed kan toepassen. Voordat je daadwerkelijk aan een examen begint, is het zaak dat je je zo goed mogelijk gaat voorbereiden. Wat je moet weten over de opbouw van een theorie examen is dat je kennis getoetst wordt op 2 soorten aspecten. Het eerste gedeelte gaat over verkeersregels en verkeersinzicht. Je krijgt voor dit gedeelte 40 vragen waarbij je zo min mogelijk fouten moet maken. Het is belangrijk dat jij kennis hebt over de verkeersborden en verkeersregels. Voor dit gedeelte moet je minimaal 35 vragen goed hebben, wat neerkomt op een minimale aantal van 5 foutieve vragen.

Ik heb ervoor gezorgd dat ik me heel goed hebt voorbereid door elke dag te lezen en te herhalen. Op zo een manier bleef de leerstof hangen. In het begin waren er veel onderwerpen die ik niet goed begreep en wat meer tijd nodig had om het helemaal te snappen. Bij Rijschoolindividu.nl heb ik gelukkig de kundige begeleiding gehad van professionele begeleiders. Ze hebben mij op me gemak laten voelen en hebben steeds benadrukt dat ik zoveel als mogelijk vragen moet stellen.

Het Praktijkexamen

Mijn praktijkexamen is vrij vlot gegaan. Dit komt, omdat ik een intensieve periode van training had afgesloten voordat ik examen moest afleggen. Ik was ook oprecht geïnteresseerd naar hoe anderen het hebben ervaren toen zij hun rijbewijs behaald hebben. Me vader was de eerste die ik vroeg hoe hij die periode heeft ervaren. Hij gaf aan dat alles toen anders was in zijn tijd. Het meest steekhoudende dat erbij gekomen is is dat er door de jaren heen meer verkeersregels zijn bijgekomen. Aan de andere kant gaf hij aan dat de begeleiding van de verschillende rijscholen vergeleken met vroeger veel beter geworden is. Mijn vriendin die haar rijbewijs inmiddels al een jaar had behaald gaf mij ook handige tips die ik handig kon toepassen tijdens het rijden.

Iets wat ik apart vond tijdens mijn praktijkexamen is dat je niet meteen begint met rijden. Voordat je begint te rijden wordt je kennis op 2 zaken getest. Die 2 zaken zijn je zicht en je kennis van de auto. Om je zicht te testen moet je bijvoorbeeld kunnen aangeven wat voor type verkeersbord er een eindje verderop staat. Je kennis over de auto wordt getoets aan de hand van vragen die de examinator stelt over de auto. Je kunt daarbij denken aan vragen zoals waar de accu zit en waar het bakje van de ruitensproeivloeistof is. Het zijn wel relatief makkelijke vragen, maar het is wel handig als je samen met je begeleider over dit gedeelte praat. Nadat ik klaar was met alle vragen, die ik feilloos hebt kunnen beantwoorden, is er een aanvang gemaakt met het rijexamen. Zoals eerder gesteld is dit gedeelte vrijwel vlekkeloos gegaan door een intensieve en professionele begeleiding van Rijschoolindividu.nl. Dat was zo een beetje mijn ervaring. Succes allemaal!

 

Posted in Uncategorized.