Is shortlease iets voor jou?

Shortlease is een vorm van leasen die steeds vaker gekozen wordt. De naam zegt eigenlijk al wat shortlease nou precies is. Bij deze vorm van lease zit je minder lang vast aan een bepaalde auto. Hierdoor ben je veel flexibeler dan met een traditioneel leasecontract. Wil jij voor een aantal maanden een bepaalde auto hebben? In dit geval zijn andere vormen van lease geen optie, omdat je in dit geval een contract voor een aantal jaar moet tekenen. Het huren van een auto voor een langere periode is erg duur. Je dient dus een contract te hebben dat tussen een huur- en een leasecontract in zit. Een shortlease leaseplan is in dit geval precies hetgeen waar je naar op zoek bent.

De voordelen van shortlease

Met shortlease zit je veel minder lang aan een auto vast. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdelijk een auto te rijden. Ben jij nog aan het sparen voor je droomauto en heb je het geld over een aantal maanden bij elkaar? Dan kan het een goed idee zijn om in de tussentijd een shortlease contract af te sluiten. Deze vorm van lease heeft alle voordelen van het traditionele leasen. Zo worden de wegenbelasting en de verzekering bijvoorbeeld door de leasemaatschappij betaalt. Het grootste voordeel van deze vorm van lease is dat je een contract voor enkele maanden kunt afsluiten. Zo is het vaak zelfs mogelijk om een contract voor één maand te tekenen.

Een goedkope auto vinden

Als je op zoek bent naar een leasemaatschappij, is het aan te raden om de mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je eenvoudiger bepalen welk bedrijf de goedkoopste shortlease heeft. Het is daarnaast ook aan te raden om goed na te gaan welk bedrijf de beste service heeft. Als er problemen zijn, dient de leasemaatschappij voor je klaar te staan. Shortlease is vaak duurder dan andere vormen van lease. Dit is logisch, want je tekent een contract voor een veel kortere termijn. Als je toch nog erg goedkoop uit wilt zijn, is het aan te raden om voor een shortlease occasion te kiezen. Je leaset dan een tweedehands auto, waardoor je veel goedkoper uit bent. Je loopt echter totaal geen risico, omdat de leasemaatschappij het onderhoud van de auto’s verzorgt. Bovendien zijn de occasions meestal helemaal niet zo oud.

Zakelijke shortlease

Je hebt twee vormen van shortlease. Zo heb je private shortlease voor de particulier, maar ook zakelijke shortlease behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een shortlease contract voor een bedrijfswagen afsluiten. Dit is ideaal als je tijdelijk een bedrijfswagen wilt leasen, maar niet aan een contract van een aantal jaar vast wilt zitten. Ook als ondernemer kun je dus profiteren van de vele voordelen die deze vorm van lease te bieden heeft. Ben jij benieuwd naar de verschillende auto’s die je allemaal kunt leasen? Het zou je verbazen hoeveel keuze er is. Het is geen slecht idee om eens op de website van een leasemaatschappij te kijken.

Posted in Uncategorized.