Dagje weg met het gezin, wat te doen?

Tijd doorbrengen met je gezin is belangrijk. Het schept een band en creëert herinneringen. Toch is het niet altijd zo vanzelfsprekend. Jij en/of je partner kan druk zijn met werk. Je kinderen kunnen het druk hebben met sport, school en/of vrienden. Als je dan eens lekker een dagje weg plant met je gezin wil je natuurlijk wel iets leuks doen. We geven hieronder een overzicht hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Begin bij het begin
Als de dag eenmaal vaststaat, worden de voorbereidingen getroffen. Allereerst natuurlijk wat ga je doen? Kies je ervoor om iets in je regio te doen of zoek je het eens wat verder weg. Het voordeel van Nederland is dat je eigenlijk overal zomaar bent en dat in elke provincie nieuwe dingen te ontdekken zijn. Je kunt er ook voor kiezen om lekker te gaan roadtrippen, waarbij je door meerdere provincies rijdt. In elke provincie kun je dan iets anders doen. Ga lekker uitwaaien op het strand in Noord-Holland en ga vervolgens culinaire lekkernijen proeven in Noord-Brabant. Een auto huren voor een dag is dan wellicht wel op zijn plaats.

Het vervoer
Door een auto te huren heb je net iets meer ruimte in de auto, waardoor je indien nodig extra spullen of personen mee kunt nemen. Wanneer je naar het strand gaat, passen de strandspullen er in ieder geval makkelijk in. Bovendien hoeft het huren van een auto niet duur te zijn. Waar je wel op moet letten, is dat bij veel verhuurzaken de auto alleen kan huren als je over een creditcard beschikt. Vaak moet je in ieder geval de borg met je creditcard betalen, maar soms ook de auto zelf. Een auto huren zonder creditcard kan slechts bij een paar garages en dit zul je dan dus van te voren goed uit moeten zoeken.

De grens over
Je hoeft een dagje natuurlijk niet binnen Nederland te doen. Een dagje de grens over is ook heel leuk. Er is genoeg te zien en te doen in onze buurlanden. Zo gaan velen in de december maanden naar Duitsland om daar de leuke kerstmarkten te bekijken. In België worden steden als Antwerpen, Brugge en Gent vaak bezocht. Je kan dan lekker gaan shoppen of wellicht een stukje cultuur snuiven. Het is geheel aan jou.

Soms zit vermaak in een klein hoekje
Het is niet noodzakelijk om voor een dagje weg echt ergens naartoe te gaan. Een dagje vissen met je zoon bij een vijver in de buurt kan net zo leuk zijn. Je kunt van alles plannen, maar uiteindelijk is het toch aan jou en je gezin en wat jullie fijn vinden. Ga daarom vooral met elkaar aan tafel zitten en bepaal aan de hand daarvan de verdere stappen die genomen moeten worden.

Posted in Uncategorized.