Autoverzekering vergelijken; waarom zou je dat doen

Waarom zou je jouw autoverzekering vergelijken? Iedereen zegt dan wel dat vergelijken loont maar is dat werkelijk zo? De enige manier om te ontdekken of autoverzekering vergelijken loont is om het zelf te ervaren. Dit kun je doen op een onafhankelijke website voor het vergelijken van autoverzekeraars, bijvoorbeeld op de website van autoverzekeing.nl. Vul de gegevens in en je krijgt een overzicht van alle aanbiedingen. Let wel op de voorwaarden. Een van de zaken waardoor er een verschil ontstaat in de aanbiedingen is bijvoorbeeld het eigen risico. Heb je nu géén eigen risico dan pas je dat eenvoudig aan en je krijgt direct te zien wat dan de premie per jaar of per maand wordt. Ook het invullen van reeds opgebouwde schadevrije jaren is belangrijk want ook hierdoor ontvang je korting. Je kunt als verzekeringssoort kiezen tussen WA, WA beperkt casco of Allrisk.

WA autoverzekering

Er zijn 3 soorten autoverzekeringen WA, WA beperkt casco (WA plus) en Allrisk. De WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering is minimaal verplicht voor elke auto. Een WA verzekering dekt schade aan derden die jij veroorzaakt met jouw auto. Dit kan schade zijn aan een andere auto, aan objecten of bij personen. Maar schade aan jouw eigen auto wordt niet vergoed. Ook diefstal en schade veroorzaakt door de natuur (storm- hagelschade) wordt niet vergoed. Daarom wordt een WA autoverzekering in de regel afgesloten voor auto’s ouder dan 10 jaar.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco autoverzekering dekt dezelfde schade als de WA verzekering. Ook wordt de schade vergoed waarop jezelf geen invloed hebt zoals:

  •   Brandschade
  •   Diefstal, inbraak, of joyriding schade
  •   Ruitschade,
  •   Storm-, hagel of overstromingsschade
  •   Schade veroorzaakt door een aanrijding met een dier

Deze autoverzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s ouder dan 4 jaar.

Allrisk autoverzekering

Bij een Allrisk autoverzekering (WA volledig casco) krijg je alle bovengenoemde schades vergoed. Ook schade door vandalisme en schade aan jouw eigen auto in het geval van een aanrijding door eigen schuld is gedekt. Wanneer jouw auto total loss wordt verklaard krijg je bij een Allrisk autoverzekering een vergoeding. In de eerst 3 jaar wordt meestal de nieuwwaarde uitgekeerd. Wanneer de auto ouder is zal dat de dagwaarde zijn. Wanneer de schade aan jouw auto wordt gerepareerd krijg je zowel bij een WA beperkt casco als een Allrisk autoverzekering vervangend vervoer. In de meeste gevallen geldt dit ook in het buitenland. Deze vorm van autoverzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s jonger dan 4 jaar, wanneer je een lening voor de auto hebt afgesloten, wanneer de waarde van jouw auto hoger is dan de dagwaarde of als je geen reserves om een andere auto te kopen.

Posted in Uncategorized.